Ontwerp zonder titel (32)

Consulten en tarieven

Consult aan huis

Plannen we een afspraak aan huis, dan is het in de meeste gevallen prettig om dit tijdens een voedingsmoment te doen. Op deze manier kan ik gelijk zien wat er gebeurt en observeren waar het eventueel anders kan. Vervolgens kunnen we dan gericht een plan van aanpak maken om het probleem rondom de borstvoeding effectief aan te pakken. Je krijgt dan van mij een verslag met daarin informatie en advies op maat. Daarnaast ontvang je de informatie achteraf ook per mail. Een consult aan huis duurt in de meeste gevallen ongeveer 1,5 uur.

Telefonisch consult

Heb je een korte vraag waarbij ik jou of je baby niet hoef te observeren, dan is een telefonisch consult mogelijk. Tijdens het gesprek geef je aan waar het over gaat. Als dan blijkt dat het toch prettiger is om een afspraak / huisbezoek te plannen, dan kunnen we dat alsnog regelen. Dit uiteraard altijd in overleg.

E-mail consult

Vragen waarbij ik jou of je baby niet hoef te observeren kun je ook per mail sturen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over medicatie en borstvoeding of andere vragen waarbij niet veel uitleg nodig is. Deze vragen kun je mij altijd mailen en ik zal jou binnen 24 uur per mail gaan antwoorden.

Consult in de zwangerschap

Soms kan het heel fijn zijn om tijdens je zwangerschap al een aantal dingen te bespreken over de borstvoeding. Misschien kijk je niet goed terug op je vorige borstvoedingsperiode, wil je graag starten met kolven in de zwangerschap (antenataal kolven) of twijfel je of je wel borstvoeding kunt geven. Samen bespreken we jouw aandachtspunten en kunnen we een borstvoedingsplan maken. Dit consult duurt ongeveer 1 uur.

Kolf consult

Voor een kolfconsult kunnen diverse redenen zijn. Meestal maak ik een afspraak aan huis. Ik kijk dan mee met hoe je kolft en geef direct tips en advies om het proces waar mogelijk te verbeteren of te vereenvoudigen. Ook als je wilt gaan kolven op je werk of je wilt je borstvoeding afbouwen, dan kan ik je helpen hiervoor een plan te maken. Dit doen we uiteraard samen en geheel naar jouw wensen.

Tarieven

Telefonisch consult

€ 1,25      per minuut

E-mail consult

€ 25,-      per e-mail

Zwangerschap consult

€ 85,-      per uur

**Reisvergoeding in overleg
€ 0,21 per km (excl. BTW)

Consult aan huis / kolf consult

€ 100,-      per uur

**Een consult aan huis of kolf consult duurt min. een uur
**Reisvergoeding in overleg
€ 0,21 per km (excl. BTW)

Als lacatiekundige ben ik aangesloten bij de NVL

Informeer vooral bij je zorgverzekeraar of je recht hebt op een vergoeding voor lactatiekundige zorg. Op de website van de NVL kun je vinden welke zorgverzekeraars dit vergoeden. Soms is een verwijzing van de huisarts of verloskundige nodig!

Betaling

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Alle consulten worden via een betaalverzoek afgerekend.
De factuur wordt via de mail toegestuurd.

Het is heel fijn dat de meeste zorgverzekeraars de zorg en het advies van een lactatiekundige geheel of gedeeltelijk vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Dit kan alleen als je als lactatiekundige bent aangesloten bij de NVL. Uiteraard ben ik hierbij aangesloten. Het is natuurlijk altijd goed om even vooraf te informeren bij je zorgverzekeraar of je recht hebt op een vergoeding voor lactatiekundige zorg. Op www.nvlborstvoeding.nl kun je vinden welke zorgverzekeraars dit vergoeden. Soms is een verwijzing van de huisarts of verloskundige nodig.

Ik ben aangesloten bij deze organisaties

info@lactatiekundige-ilse.nl
+31 (0)6-55 85 56 34